مهم ترین ابزار فروش چیزی نیست جز CRM

همان قدر که یک یونیت دندان پزشکی کار یک دندانپزشک را آسانتر و حرفه ای تر می کند یک CRM هم میتواند فروش را ساده و تخصصی نماید.

فروشنده ای که از CRM استفاده نکند همانند یک کارگر مدام باید در حال کار باشد بدون اثربخشی مناسب، ولی زمانی که تخصص کار با CRM  را در کنار مهارت های فروش شوالیه ها می آموزد، کارایی و اثربخشی را توام باهم خواهد داشت و این موجب افزایش چشم گیر بهره وری در شرکت می گردد.

به این آمار جهانی نگاه کنید:

  • CRM  می‌تواند نرخ تبدیل را تا ۳۰۰٪ افزایش دهد.(Finances Online)
  • آمار استفاده از سی آر ام در سال ۲۰۱۸، ۵۶% بود و سال ۲۰۱۹ به ۷۴% درصد رسید.(Stellaxius)
  • %۶۵ از کسب‌و‌کارها در ۵ سال اول تاسیس، از فناوری CRM استفاده می‌کنند.(Capterra)
  • فناوری CRM در آینده می‌تواند بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری نرم‌افزار را به خود اختصاص دهد.(Gartner)
  • بیش‌از ۶۴ درصد از شرکت‌ها معتقدند ابزارهای CRM تأثیرگذار یا بسیار تأثیرگذارند.(LinkedIn)
  • حدود ۸۲% از سازمان‌ها از CRM برای گزارش فروش خود استفاده می‌کنند.(Grandviewresearch)
  • مدیریت ارشد در بسیاری از شرکت‌ها، بیش‌از همه به راه‌حل‌های CRM برای رسیدگی به داده‌های کاربردی مشتری متکی‌اند.(Grandviewresearch)

۲۷ سال از تولید و ارائه اولین  CRMدر دنیا می گذرد، آیا شما هنوز موفق به تهیه و پیاده سازی آن در کسب و کار خود نشده اید؟

آمار جهانی استفاده از CRMدر دنیا ۹۷% و متاسفانه در ایران فقط ۵% است و حال آنکه همین تعداد از شرکت ها نیز عمدتا در پیاده سازی و فعال کردن CRM خریداری شده دچار مشکل هستند، چرا ؟

  • عدم شناخت کافی از فواید و نتایج کار با این ابزار در تیم فروش
  • عدم حمایت و همکاری مدیران در پیاده سازی
  • عدم آموزش های کاربردی در محیط شرکت به تیم فروش
  • نا آگاه بودن تیم فروش از نتایج کار با CRM
  • عدم شخصی سازی مناسب نرم افزار با توجه به نیاز شرکت ها
  • نگاه کردن به CRM بعنوان یک محصول بی نیاز از پشتیبانی
  • هزینه های بالای شخصی سازی و آموزش

اما نگران نباشید تجربه ۱۲ ساله رابی در حوزه تخصصی CRM و آشنایی وی با عمده نرم افزارهای ایران و جهان به شما برای حل تمامی این مشکلات کمک خواهد کرد، خدمات ما شامل :

  • شناخت و تحلیل نیاز مجموعه شما

فقط یک متخصص CRM می تواند نیازهای شما را از دیدگاه CRM بشناسد و تشخیص بدهد کدام یک از فرآیندهای شما قابلیت پیاده سازی و ساده سازی در CRM را دارا می باشد، این شناسایی شامل مصاحبه با تیم فروش و بررسی مشکلات آنها و روش انجام کار کنونی بوده و همچنین مشاهده فرآیند فروش در مجموعه شماست.

  • طراحی و مستندسازی درخواست های شما

بدون مستندسازی فرآیندها عملا هیچ خریدی موفق نخواهد شد زیرا در هیچ شرکتی در پرزنت عدم توانایی خود را اعلام نمی کند و صرفا ارائه مستندات استاندارد جهت معرفی نیاز ما و تعهد شرکت ها به پیاده سازی آنهاست که می تواند کمک شایانی به شما نماید لذا در این مرحله ما هرآنچه را در مرحله اول شناسایی کردیم با استانداردهای فرآیندسازی BPMN طراحی می نماییم تا هم مسیر راه پیاده سازی شود و هم دانش مجموعه شما مستند و حفظ گردد.

  • معرفی انواع نرم افزارهای ایرانی و بین المللی جهت مقایسه

در این مرحله براساس شاخص های مهم در مجموعه و نیز معیارهای انتخاب صحیح نرم افزار CRM جدول مقایسه ای از کلیه نرم افزارهای واجد شرایط به شما ارائه می گردد، کلیه مزیت ها و معایب نرم افزارها مقایسه و در جلسه همکاری با افراد مسئول مجموعه شما به شور و مشورت گذاشته می شود تا بهترین تصمیم اتخاذ گردد.

  • آماده سازی شرایط پیش از خرید و پیاده سازی نرم افزار

مهمترین عامل شکست نرم افزار CRM عدم استفاده صحیح آن در مجموعه ها می باشد که به این منظور تیم تخصصی رابی از ابتدا قرارداد کلیه موارد مرتبط با فرهنگ سازی را مد نظر قرار می دهد از جمله :

  • ایجاد کارگروه انتخاب CRM
  • ارائه آموزشهای حضوری و مجازی جهت آماده سازی پرسنل
  • نظرسنجی و مصاحبه با افراد ذی نفع
  • ارائه محتوا مناسب در بسترهای داخلی مجموعه جهت آشنایی پرسنل با نرم افزار قبل از پیاده سازی
  • همکاری در تهیه نرم افزار مناسب با شرایط بهتر

هماهنگی جلسات با شرکت های واجد شرایط و ارائه نیازها و تشریح آنها به مجموعه ها از جمله خدمات ما می باشد که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه های شما می گردد.

  • پیاده سازی و آموزش نرم افزار

از آنجائیکه عمده شرکت های فروشنده فرآیند یکسانی برای آموزش دارند و این فرآیند مناسب مجموعه شما طراحی نمی شود و معمولا به یکباره ارائه می گردد، تیم ما در کنار مجموعه شما برای درک آموزش ها و رفع خطا پرسنل در محل حضور پیدا می کند ، ما قادر به رففع مسائل در لحظه و ارائه آموزش ها به سطوح پرسنلی مختلف می باشیم .

  • شخصی سازی نرم افزار مطابق نیازهای مجموعه شما

عمدتا شخصی سازی نرم افزار ها در مجموعه ها چندین برابر هزینه بهمراه می آورد زیرا که نیازهای الویت بندی و دسته بندی نمی گردند و براساس حجم نیازها سیاست مناسب انتخاب نمی گردد. گاها شخصی سازی آنقدر حجم گسترده ای در پی دارد که نیاز به جذب نیرو در این زمینه می یاشد زیرا عمده شرکت ها بصورت ساعتی هزینه شخصی سازی را برآورد می کنند.

تیم تخصصی رابی قادر به شخصی سازی و جذب نیرو متخصص براساس برند انتخابی شما می باشد و با الویت بندی درخواست ها و مستندسازی آنها حجم زیادی از هزینه ها را کاهش میدهد.

  • منتورینگ تیم فروش و بازاریابی برای استفاده از نرم افزار

در کلیه گام های اجرایی منتورینگ پرسنل و نظارت و ارزیابی بر عملکرد آنها در نرم افزار از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تنها توجه به این نکته است که باعث کارآمدی نرم افزار CRM در مجموعه شما خواهد شد به همین دلیل ما روزانه برای ایجاد انگیزه تیم شما و نیز نظارت برعملکرد آنها به شما کمک خواهیم کرد.

  • تهیه گزارشات عملکرد پرسنل از نرم افزارهای پیشرفته و ارائه به مدیریت

مدیران تا طعم شیریت گزارشات CRM را نچشند به استفاده از این سیستم دل خوش نمیکنند لذا تیم تخصصی رابی با اراده گزارشات تحلیلی و آماری و کمک به رشد فروش میتواند باعث افزایش تفکر سیستمی در مدیران گشته و راه ورود آنها به این نرم افزار باشند

لازم به ذکر است تیم ما موفق به پیاده سازی CRM در ده ها مجموعه شده است که در صنف های مختلف در حال فعالیت هستند و در رزومه تقدیم حضور گردیده است.

مزیت رقابتی ما:

ما محدود به هیچ برندی نیستیم و هدف ما بهترین عملکرد در مجموعه شماست

چرا با تیم رابی همکاری کنید:

ما به تمامی نرم افزارهای CRM تسلط کامل داریم ، شرکت های ارائه دهنده را سالهاست می شناسیم و با رزومه و عملکرد هر یک آشنا هستیم و جلسات متعددی با آنها داشته و برای اکثر آنها مشاور و توسعه دهنده بوده ایم ، از طرفی با درک نیاز شما بصورت حضوری و مشاهده و آنالیز مسیر فروش شما می توانیم ریسک انتخاب درست نرم افزار را برایتان کاهش داده و مسیر پیاده سازی آنرا  ایمن کنیم تا با کمترین خطا بهترین نتیجه را بگیرید.

فواید CRM فقط برای شوالیه ها (کارشناسان فروش)

  1. سهولت کار فروشندگان در بلندمدت
  2. ارزیابی و مشاهده آنلاین میزان فروش و کسب تارگت ها و پیش بینی درآمد و درنتیجه برنامه ریزی بهتر برای فروش
  3. مدیریت زمان در پایان هر ماه با دسته بندی مشتریان و عملکرد بهتر در پیگیری
  4. ایجاد مشتری وفادار با پیگیری به موقع و پاسخگویی مناسب به آنها
  5. صرفه جویی در زمان پیدا کردن مشتری در سررسید ها و جلوگیری از سوخت مشتری

بخشی از روزمه ما

نام مجموعه زمینه فعالیتش
گرین وب فناوری اطلاعات
کارخانه پیلامون صنایع چوبی
هلدینگ تشریفات پرواز آژانس هواپیمایی و غیره
هلدینگ خانه ساخت و ساز
مجموعه Superalfa تبلیغات
شرکت Helpical نرم افزار
شرکت تامین خودرو خودرو
خانه خورشید املاک
راتین پردازش دانا فروش تجهیزات دیتا سنتر
سامانه هوشمند ماداکتو تولید کننده گیت های کنترل تردد
کیاکوشیار تولید نرم افزار شهرداری
آکادمی وسام تولید اپلیکیشن آموزشی
هلدینگ بین المللی گرین وب ارائه سریس های کلودی
ایران سرور جز ۳ هاستینگ اول ایران
شرکت شکوه جاوید ایرانیان تولیدکننده نرم افزارهای بین المللی

فرم درخواست همکاری CRM

تجربه من از فرآیندسازی و سیستم سازی

وقتی به عنوان مدیر دفتر سعی در اجرای برنامه و تحقق اهداف داشتم متوجه شدم انرژی زیادی صرف اشتباهات در انجام کارهای پرتکرار میشه پس شروع کردم روشها و چرخش کارها و مستند کردن و روال درست انجامشون و روی کاغذ کشیدن ، اون موقع با مفاهیم فرآیندسازی آشنا نبودم ولی از تکرار خطاها خسته شده بودم پس کاملا بصورت تجربی اینکار و انجام دادم و وقتی همه روال های دفتر مستند کردم از شرکتی که اتوماسیون مارو تولید کرده بود خواستم اون ها در اتوماسیون پیاده سازی کنه ، اینکار سختی خودش و داشت ولی به نتایجش می ارزید، منی که هر روز باید تا ساعت اوایل شب در دفتر کارها رو راست و ریست می کردم و کلی حرص و جوش اشتباهات مکرر و میخوردم بعد از حدود هفت هشت ماه تلاش برای تهیه فرآیندها و ورود اون ها به نرم افزار حالا فرصتی پیدا کرده بودم که به دغدغه های مدیریتی فکرکنم و برای توسعه شرکت نقشه بکشم ، هر روز با کنترل داشبورد نرم افزار هم از روند کلی کارها مطلع می شدم و هم نتایج کارکرد تیم ها رو می دیدم و حتی برنامه های آتی رو هم چک میکردم.  باورم نمی شد ولی چندماه تلاش مازاد نتایج فوق العاده ای داشت انگار که وزنه سنگینی از روی دوشم برداشته شده بود. تعداد اشتباهات به شدت کاهش پیدا کرد و ذهنم حسابی آزاد شد، زخم معدم بهبود پیدا کرد و جالبه که کار برای همه نیرو هم ساده تر شد و دیگه غرغرهای من و نمیشنیدند.

بعدا در دانشگاه و محیط های کاری جدید متوجه شدم اسم اون مستندسازی ها، فرآیندسازی بوده و اون اشکالی که روش انجام کارهارو باهاش مشخص میکردم یک چیزی شبیه BPMN بوده که مخففBusiness Process Modeling and Notation  است یعنی نمادسازی و مدلسازی فرآیندهای کسب و کار

بعد از اون با چارچوب های فرآیندی هم آشنا شدم، چارچوب هایی که تجارب شرکتهای موفق بودند و اون هارو بصورت الگو در اختیار ما قرار می دادند الگوهایی برای انجام کارهای فرآیندی در منابع انسانی ، تولید محصول، مدیریت و هر کاری که که برای تحقق اهداف یک کسب و کار لازمه ، این چارچوب ها برای من در طراحی فرآیندها مثل یک چک لیست عمل می کنند ، مثل وقتی که برای پخت یک غذای فوق العاده می تونیم دستور پخت اون غذا رو که قبلا آشپزهای حرفه ای به تجربه بهش رسیدند و ببینیم و کار خودمون و باهاش چک کنیم تا چیزی از قلم نیفته و از خوشمزه شدن غذامون که هدفمون هست اطمینان بیشتری پیدا کنیم.

دو چهارچوب فرآیندی خیلی پرکاربرد که اطلاعات زیادی از آنها در دسترس هست :

  1. چارچوب ITIL که یک (Best Practice) در حوزه مدیریت خدمات فناوری اطلاعات (ITSM) هست. خوبی این چهارچوب سادگیشه و اینکه مجموعه فرآیندها رو در ۵ مرحله (یا فاز) تقسیم­ بندی کرده با عنوانچرخه عمر خدمت یا همون (Service Lifecycle)
  2. چهارچوب طبقه بندی فرآیندها PCF که مخفف Process Classification Framework است و توسط موسسه APQC  در سال ۱۹۹۰ تدوین شده و الان در اغلب راهکارهای ERP جهانی ازجمله SAP و Oracle بکار گرفته میشه . این چهارچوب در ۲ دسته عملیاتی و پشتیبانی و در ۱۳ مرحله طبقه بندی شده و از سیر تا پیاز همه فعالیت های لازم برای تمام صنف ها و صنایع و بهتون میده .

یکی از ارزش های من در مشاوره هایی که ارائه می کنم رعایت هنر تعادل است چیزی که باعث میشه از تجربه و دانش به اندازه نیاز بهره برد، هیچ کدوم از این ها به تنهایی عملکرد کاملی ندارند پس اگر قبل از اجرای فرآیندسازی و سیستم سازی راجب اون ها اطلاعات کسب کنیم و از تجربه دیگران استفاده کنیم کارمون خیلی ساده تر می شه.

سیستم سازی BOS (Business Operating System) :

یک سیستم مجموعه ای از فرآیندهای است که می تواند بدون شما اجرا شود” رایان آلیس

یکی از اجزای مهم هر سیستمی افراد متخصص و حرفه ای هستند و این تفکر که سیستم سازی باعث حذف نیروی کار می شود صحیح نیست و بهتره بجاش بگیم سیستم سازی باعث کاهش حجم کارهای فرآیندی و پرتکرار میشه و زمان بیشتری برای نوآوری و توسعه ایجاد می کنه به شرطی که افراد از فرصت های ایجاد شده به خوبی بهره بگیرند و مهارت هاشون و بروز کنند و همراه با تکنولوژی پیش برند.
مثال:
مدیر فروشی و در نظر بگیرید که قبل از خرید یک نرم افزار CRM و پیاده سازی فرآیندهای فروش، عمده زمان خودش و در حال کنترل فروشنده هاست که از پیگیریهای به موقع خود غافل نشوند و یا گزارشات اکسلی فروشندگان و کنار هم میچینه و برای تحلیلشون کلی وقت و انرژی صرف می کنه ، همین فرد پس از سیستم سازی میتونه از طریق یک داشبورد ساده کلیه عملکرد پرسنل و ببینه و تحلیل نیاز مشتریان براساس شاخص های مختلف و بصورت نموداری و خیلی ساده مشاهده کنه (درصورت ورود اطلاعات صحیح ) پس وقت داره که به بهبود ارتباط با مشتری یا همکاری در برنامه ریزی کمپین ها بپردازه ، میتونیم ببینیم در نهایت سیستم سازی جای این فرد و که نگرفت هیچ به بهبود عملکرد خودش و تیمش هم کمک کرد .

سیستم سازی یعنی چی ؟

یک سیستم (BOS) روش منحصر به فرد شما برای انجام کارهای شرکتتون هست، کارهایی مثل فروش، خرید، حسابداری، تولید و معامله. یک سیستم کارآمد با سرعت و عملکرد صحیحش میتونه ارزش بیشتری و خلق کنه و کسب و کاری و ایجاد کنه که بدون شما فعالیت کاملی و داشته باشه . وقتی هدف شما سیستم سازی باشه نیازه کل گردش کارها در کسب و کار خودتون و به شکلی ببینید که انگار قراره در صد شرکت دیگه هم انجام بشه اون هم بدون حضور شما، مک دونالد و در نظر بگیرید، تولیدات مک دونالد یک همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده است که ادعا هم نمی کنه که بهترینه ولی سیستم تولید اون به قدری کاربردی ، سریع و بی نقص طراحی شده که یکی از بهترین سیستم های تولید فست فود در دنیاست و در صدها شعبه بصورت یکسان در حال اجراست.

شرکت های بزرگ برای رسیدن به سیستم های عملیاتی یا همون BOS نظم و انضباط جدی در مورد چیزهای کوچکی که روی مشتریان ، کارمندان و سهامداران تأثیر می زاره ایجاد و تقویت می کنند تا جایی که که این سیستم با فرهنگشون درآمیخته میشه . پس این نظم شخصی و سازمانی هست که می تونه به شرکت شما روح بده و براتون سیستم عملیاتی کاربردی ایجاد کنه و تجارت شما را به سرعت توسعه بده .

اجزای سیستم

مهمه که هر یک از اجزای سیستم مقیاس پذیر باشند تا برای رشد ما در آینده مورد استفاده قرار بگیرند، اجزای سیستم هم مثل هر موجود زنده دیگه ای با هم در ارتباط هستند و اینکه شما بعنوان رهبر سیستم تمام مولفه ها و ارتباطشون و باهم و اینکه چطور روی هم تاثیر میزارند و بررسی کنید خیلی مهمه .

پنج عنصر در سیستم براساس الویت :

پیش نیاز سیستم سازی معمولا فرآیندسازی است ،چون گاها نرم افزارها که یکی از اجزای مهم سیستم هستند خودشون فرآیندهای استانداردی و طراحی کردند و نیاز نیست شما مجدد اونها رو مستند کنید ، مثلا وقتی یک نرم افزار مناسب مدیریت مشتریان CRM می خرید فرآیند پیگیری سرنخ فروش و تبدیل آن به مشتری از قبل ایجاد شده و اگر برای شما کارآمد باشه نیازی نیست مجدد اون و طراحی کنید ولی براساس تجربه میدونم که حتی این نرم افزارها هم نیاز به شخصی سازی دارند تا بتونند برای شرکت شما واقعا کاربردی یشند . پس گاها برای مجموعه هایی که تخصص یا زمان کافی برای فرآیندسازی ندارند استفاده از نرم افزارهایی که دارای فرآیندهای بهینه و کارآمد هستند یک میون بر محسوب میشه ، مثل استفاده از نرم افزار مدیریت پروژه JIRA که کلیه فرآیندهایی مورد نیاز برای تولید یک نرم افزار در اون پیاده سازی شده و شما رو ملزم به اجرای این فرآیندها می کنه بدون اینکه از قبل برای تهیه و مستندسازی اون ها وقت و انرژی گذاشته باشید .

زمان فرآیند سازی

بعد از برنامه ریزی استراتژیک ، برای اجرای استراتژی مدنظر نیاز به فرآیندهای مناسب داریم ، درست مثل وقتی که یک برنامه ورزشی با کمک مربی تهیه می کنیم و حالا زمان اجرای اون برنامه با روش مناسب و بوسیله دستگاه ها یا وسایل ورزشی دیگه است . اگر فرآیند اجرای ما درست نباشه نه تنها به نتیجه مد نظر نمی رسیم بلکه شاید به خودمون صدمه هم بزنیم .

مراحل فرآیند سازی :

  • تعریف پروژه ای مشخص هدفمند دارای زمان و مراحل برای اجرای فرآیندسازی
  • آموزش اولیه کلیه مشارکت کنندگان و شروع مطالعه در این زمینه
  • تعیین الویت های فرآیندسازی
  • مصاحبه و مستندسازی فرآیند ها
  • کنترل فرآیندهای داخلی با استانداردها و چارچوب های فرآیندی بین المللی
  • تحلیل نیاز مجموعه به بازمهندسی فرآیندها
  • مدل سازی نهایی فرآیندها

این مراحل برحسب ابعاد هر مجموعه متفاوت هست و گاها میشه دو یا چندگام و همزمان انجام داد.

در چه شرایطی به فرآیندسازی نیاز دارید :

  • وقتی مراحل انجام کارها زیاد و پیچیده شده
  • وقتی تعداد خطاهای کارهای پرتکرار بالا رفته
  • زمانیکه بار مسئولیت بیش از حدی و دارید تجربه میکنید
  • برخی از کارهای مهم از قلم می افته
  • افراد براساس سلایق و روش خودشون کارها رو اجرا می کنند
  • با خروج نیرو کارها رو زمین میمونه و فرد بعدی نمی دونه روش درست انجام اون کارها چطوریه
  • هربار برای آموزش و انتقال کار باید کلی وقت صرف کنید

مشارکت کنندگان در فرآیندسازی :

  1. افرادی که قرار است آنرا اجرا کنند
  2. مشاوری که به استاندارد ها و چارچوب ها مسلط است
  3. فردی که قرار است ارزیابی فرآیند ایجاد شده را انجام دهد
  4. افرادی که قرار است آنا مستند و بروزرسانی کنند

نکات اصلی در فرآیند سازی :

  • اول به وسیله آموزش ها و تعامل های سازنده به فکر ایجاد فرهنگ تغییر در مجموعه باشید و براش زمان و هزینه در نظر بگیرید
  • انقدر درگیر روش ها و تکنیک ها نشوید که از اصل کار باز بمونید و زمان و از دست بدید
  • از فرآیندهایی که قبلا امتحانشون و پس دادند استفاده کنید ( چاچوب های فرآیندی )
  • بایگانی دیجیتالی مناسبی برای ثبت و مستندسازی استفاده کنید

بخاطر داشته باشید که شرکت هایی که بدون فرآیندسازی وارد سیستم جدید می شند معمولاً ناکارآمدی خود را خودکار می کنند پس حتما قبل تغییر یا ایجاد سیستم، فرآیندهای دستی خودتون و ساده و کاربردی کنید .

ویژگی های فرآیند موثر و مفید

  • شفافیت
  • قابل تکرار
  • مستند
  • با ابزار پشتیبانی شود
  • قابل دسترسی باشد

نرم افزار ها رو بصورت کلی میتونیم به دو دسته سخت و نرم دسته بندی کنیم. نرم افزار هایی که با عدد و ارقام در تماس هستند مثل حقوق و دستمزد یا حضور و غیاب و می تونیم جز سیستم های سخت بیاریم و نرم افزار هایی که با مفاهیم ادراکی و تحلیلی روبرو هستند مثل ارزیابی عملکرد ،فرهنگ ،رضایت، اعتماد را در دسته سیستم های نرم در نظر بگیریم و در کل نرم افزار هایی کاربردی هستند که در نتیجه تجارب و دانش طراحی و ایجاد شده باشند و آنها هستند که می تونند بهره وری عملیاتی شما را دوچندان کنند.

جالبه بدونید قانون ۸۰/۲۰  برای پرسنل هم جاری هست و تنها ۲۰٪ کارکنان هستند که ۸۰٪ نتایج رو ایجاد می کنند و اونها افرادی هستند که برای افزایش کارایی خودشون بلدند چطوری از سیستم ها استفاده کنند این و شرکت ها زمانی متوجه میشند که مثلا ۷۰٪ نیروهای یک بخش خارج شدند و همچنان ۹۰٪ درآمد تامین میشه چون نیروهای باقیمانده با استفاده از سیستم های عملیاتی کاربردی توان اجرا وظایف محوله را دارند .

ایجاد نقش ها مستلزم تعریف فرآیندهاست و زمانیکه شما فرآیندهای کاربردی خودتون و درآورده باشید به راحتی می تونید شرح شغل افرادی که قراره مسئولیت اجرای فرآیند و بعهده داشته باشند و بنویسید و هرچقدر اینکار و اصولی تر انجام بدید افراد مناسب تری و می تونید جذب کنید و در ادامه کار بهتری از اونها بگیرید. از طرفی هم پرسنلتون نسب به وظایفشون دید بهتری خواهند داشت و می تونند با داشتن شرح شغل درست برنامه ریزی کنند و نظم شخصی ایجاد بشه که در نهایت منجر به نظم سازمانی بشه .

در نظر داشته باشید زمان ایجاد فرآیند و شرح شغل قبل از جذب نیرو است و منظور ما از شرح شغل یا همان نقش فرد در شرکت شما یک کپی از شرح شغل های موجود در اینترنت نیست بلکه کلیه وظایفی هست که از دل فرآیندهای کاری شما ایجاد شده و اگر این مهم و رعایت نکنید با هدر رفت منابع مالی و زمان روبرو خواهید شد.

نیروهای انسانی همواره باید ارتباط و نقش خودشون و در تحقق اهداف مجموعه احساس کنند تا انگیزه و تعهد کافی و داشته باشند و اگر شما فرآیندها را برای تحقق اهداف به درستی طراحی کرده باشید این ارتباط سازنده خود به خود شکل خواهد گرفت

حالا که نقش های مشخصی که شرکت شما به اون نیاز داره رو تعریف کردید، می تونید مهارت های لازم برای اجرای هر نقش رو تقویت کنید. اگر فرآیندها و سیستم های کارآمدی طراحی کرده باشید که وابستگیشون به افراد پایین باشه ، پرسنلتون وقت کافی برای تقویت مهارت هاشون دارند همونطور که در شرکت های بزرگ و موفق افراد با استعداد همواره کم کار هستند چونکه اول فکر کردند چگونه کار خودشون و به بهترین نحو ساده کنند و بعد دست به کار شدند. با این روش شما وقت کافی به افراد و میدید که بتونند خلاقانه و فعالانه برای بهبود و موفقیت شرکت ایده بدند و مثبت واقع بشند.

خیلی مهمه که نقش هایی که تعریف می کنید با تیپ شخصیتی و مهارت های کارمند مطابقت داشته باشه یعنی عملا براساس نقش ها افراد و جذب کنید و از پرسش نامه های روانشناسی هم در این فرآیند استفاده کند . از این طریق می تونید موفقیت کارمندتون و در نقشی که براش در نظر گرفتید تضمین کنید و برعکس اگر این کار و به درستی انجام ندید نارضایتی کارمند موجب نارضایتی شما از عملکردش میشه و زمان و انرژی زیادی ازتون میگیره .

من در مشاوره هام به بخش های منابع انسانی همواره تاکید میکنم که سخت استخدام کن تا راحت تفویض اختیار کنی . چون فرد شایسته از انجام مسئولیت های مشخصی که در فرآیند به عهده اش گذاشتید برمیاد و میتونه یک بار سنگین و از روی دوش شما برداره به شرطی که شما قبل از ورود اون مسیر موفقیت مجموعه و با فرآیند سازی و سیستم سازی آسفالت کرده باشید و اون فرد مجبور نشه همه زمانش و برای کارهای تکراری و فرآیندی روزانه صرف کنه.

اصل مهم در ایجاد ساختار سازمانی موثر این است که قبل از اینکه به آن نیاز داشته باشید آن را طراحی کنید و سپس در بستر آن رشد کنید. نیازه شما ابتدا چهار مرحله قبل و انجام داده باشید تا بتونید با یک ساختار مناسب اونها را جمع بندی یا سرهم کنید . مثل قطعات یک پازل که قراره حالا در یک ساختار کنار هم قرر بگیرند و این قسمت خیلی مهمی هست که معمولا از قلم میافته

از اونجائیکه ساختار چیدمان فرآیندهارو تعیین می کنه و امکان داره اگر ابتدا ساختار و تعریف کنید فرآیندهاتون محدود بشه و به خوبی از پاسخ گویی به نیاز مشتری برنیان برای همین مهمه اول فرآیندها و نرم افزارها تعیین بشند و بعد در ساختار قرار بگیرند. عملا تعریف فرآیندها و سیستمهای در ابتدا خودشون منجر به ایجاد ساختار سازمانی می شند که از تجارت شما خلق و از هدف شما پشتیبانی می کنند.

وینستون چرچیل گفت ، “برای ۲۵ سال اول زندگی من آزادی می خواستم. برای ۲۵ سال آینده من نظم می خواستم. برای ۲۵ سال آینده فهمیدم که نظم آزادی است.”  یک سیستم عملیاتی کسب و کار ) ( BOS برای شما نظم و آزادی در کسب و کارتون به ارمغان میاره

من با دسته بندی مراحل بالا یکی از روش های ایجاد یک سیستم موفق و توصیه کردم و قطعا روش های دیگری هم وجود داره که ممکنه ترتیب دیگه ای و پیشنهاد بده فقط در نظر داشته باشید که ” مدل ها متفاوت هستند و مهم اینه که چه مدلی بری شما مناسبه “

نکته کلیدی که در سیستم سازی به تجربه به اون رسیدم ایجاد یک چرخه بهبود مستمر در این مسیر هست ، سیستم هم مثل آدم ها نیاز به توسعه و بهبود داره وگرنه اثربخشیش و از دست میده پس همیشه یک گوشه ذهنتون و برای فکر کردن به بهبود و توسعه سیستم هاتون در نظر بگیرید و در دوره های زمانی مناسب تمام فکراتون و جمع بندی و اجرا کنید .