برنامه ریزی فردی
برنامه ریزی فردی
همونطور که شرکت ها برنامه ریزی استراتژیک دارند افراد هم می تونند کاملا هوشمندانه برای آیندشون هدف گذاری و برنامه ریزی کنند . چطوری ؟
برای تهیه یک برنامه ریزی ساده برای زندگی شخصیتون کافیه پنج گام پیشنهادی زیر و طی کنید ، یک برنامه خوب فردی طبق نیاز شما نوشته میشه و با ویژگی های شخصیتی شما کاملا هماهنگه ، در روش زیر سعی کردم با بیانی محاوره ای اینکار و برای شما راحت تر کنم تا بتونید با یک برگه کاغذ سفید یک برنامه کامل و فکر شده تهیه کنید .
از نظر من نوشتن برنامه فقط ۲۰٪ برنامه ریزی هست و ۵۰٪ عمل به برنامه و ۳۰٪ که مهمترین بخش برنامه ریزی محسوب میشه بروزرسانی برنامتون هست اینکه یک روز در هفته و فقط یک ساعت زمان بزارید تا راجب کارهای هفته پیش فکر کنید از خودتون بپرسید ؟
- آیا برنامه من مطابق توانمندی های تهیه شده ؟ آیا زیادی سخت یا زیادی آسون نیست ؟
- آیا زمانبندی ها خوب و قابل اجرا بود ؟
- آیا همه موارد زندگی شخصی خودم و در برنامه دیده بودم ؟
- آیا به اندازه کافی پیشرفت داشتم ؟
و در نهایت با توجه به پاسخ ها برانامتون و بهتر و بهتر کنید ، یادتون باشه این یک روند تدریجی هست و هر بار که برای داشتن یک برنامه مناسب تلاش می کنید یک قدم برای رسیدن به برنامه ایده آل و اثربخش برداشتید، پس همین حالا یک کاغد بردارید و سوال های زیر بنویسید و با تمرکز در یک زمان مناسب بهشون پاسخ بدید.
من رابعه قائمی خوشحال میشم اگر برای چیدمان برنامتون مشاوره شخصی خواستید در خدمتتون باشم تا شما هم مثل من یک تقویم عالی برای کارهای روزانتون داشته باشید .
مراحل برنامه ریزی :
- بخش اول – آخرش چی؟
- بخش دوم – کی و قبول داری؟
- بخش سوم – چیم خوبه ؟ چیم خوب نیس؟
- بخش چهارم – اگه گفتی وقت وقت چیه ؟
- بخش پنجم – دل و بزن به دریا و شروع کن
بخش اول : آخرش چی؟
این بخش مقدمه ای برای برنامه ریزی فردی محسوب میشه که نیازه در این مرحله به آینده دور فکر کنید، به ماموریت و رسالتی که تو زندگی برای خودتون در نظر گرفتید شاید همون دلیلی که بخاطرش به دنیا اومدید، این قسمت سختی هست پس سعی کنید حسابی براش وقت بزارید و راجبش فکر کنید، چندین روش هست که شمارو در موقعیتی قرار میده که به پاسخ سوال های زیر برسید مثلا بازی ارزش ها، کافیه خودتون در موقعیتی تصور کنید که از دنیا رفتید و عزیزان و دوستان شما در سر مزار شما قراره شروع کنند از شما صحبت کردن و ویژگی های بارز شخصیتی شمارو بگند یا از دست آوردهاتون صحبت کنند، دوست دارید چی بگن ؟ شما چه آدمی بودید ؟ چه خدمتی به جامعه یا عزیزانتون کردید ؟ چه یادگاری در دنیا گذاشتید ؟
به این سوالات فکر کنید و پاسخ های زیر و بدید :
- کجا دوست داری باشی ؟ (با بازی ارزش ها به این حقیقت پی میبرید)
- الان کجایی ؟ نقش هات چیه ؟
- آرزو یا چشم انداز چیست؟
بخش دوم : کی و قبول داری؟
همه ما در زندگی همیشه الگو ها و اشخاصی نظرمون و به خودشون بیشتر جلب می کنند و اون ها رو در شبکه های اجتماعی دنبال می کنیم و زندگیشون برامون جذاب هست، الان وقتشه با دقت بیشتری اونها بررسی کنید و ویژگی های فردیشون و روش زندگیشون و بررسی کنید اگر کتابی نوشتند و یا راجب زندگیشون منتشر شده بخونید و در فهم روش موفقیتشون عمیق تر بشید و تلاش کنید عادت های مثبت اون افراد و در خودتون پرورش بدید، استایلتون و شبیه اونها بکنید مثل اون ها فکر کنید، حرف بزنید و برنامه ریزی فردی خودتون و شبیه اون ها طراحی کنید تا نتایجی که اونا بدست آوردند و شما هم بدست بیارید
- شخص
- شرکت
بخش سوم : کاستی ها – چیم خوبه ؟ چیم خوب نیس؟
یکی از کارهای مورد علاقه همه پر کردن تست های روانشناسی یا خوندن طالع بینی و این جور چیزهایی است که باعث میشه خودمون و اطرافیانمون و بهتر بشناسیم من خودم شخصا از وقتی MBTI و یادگرفتم که یک روش برای شناختن تیپ های شخصیتی متفاوت است هم پدیرشم نسبت به نقاط ضعفم خیلی بیشتر شد و تونستم با قبولشون برای بهبودشون تلاش کنم و هم درک آدم های اطرافم برام راحت تر شد و به شما پیشنهاد می کنم با هر روشی که دوست دارید ولی همیشه در مسیر خودشناسی بهتر باشید . یک سایت خیلی کاربردی برای همین روش MBTI و معرفی میکنم که اگر تا بحال نرفتید سراغ این تست ها همین الان شروع کنید :
https://www.16personalities.com/fa/آزمون-شخصیت
- توانایی ها (نقاط قوت )
- کاستی ها (نقاط ضعف )
خیلی جذاب تره اگر برنامه ریزی فردی شما مطابق تیپ شخصیت خودتون طراحی بشه
بخش چهارم : اگه گفتی وقت وقت چیه ؟
خیلی مهمه که ما با دید هوشمندانه فرصت های اطرافمون و ببینیم ، منظورم فقط فرصت های خیلی بزرگ و چیزهایی که همه می بینند نیست مثلا تو شرایط کرونا فرصت کارهای آنلاین خیلی تابلوست منظورم یکم جزئی تر هست مثلا اینکه در همین دوران که فرصت حضور در فضای مجازی هست افرادی که میخوان وارد این ضا بشند به چه تخصص هایی نیاز دارند ؟ کدوم تخصص تقاضا زیادی داره و متخصصین کمتری ؟ کافیه یکم در نیاز آدم ها عمیق تر بشید و از دیدی جدید بهشون نگاه کنید . فرصت ها میتونند از زوایای مختلفی بررسی بشند مثل :
- از نظر اقتصاد
- از نظر جغرافیایی
- از نظر اجتماعی
- از نظر آموزش و …
اگر می خواید برنامه ریزی فردی هوشمندانه ای انجام بدید حتما به فرصت های اطرافتون نوجه ویژه و خاصی داشته باشید.
بخش پنجم : دل و بزن به دریا و شروع کن
آفرین اگه به این مرحله رسیدید یعنی خیلی خوب پیش رفتید و کافیه حالا چند تا خط بکشید و توانمندی های خودتون و به فرصت هایی که در بازار هست وصل کنید مثلا تو همون مثال قبل متخصصین مورد نیاز بازار افرادی هستند که در تولید محتوا مهارت دارند و شما فردی هستید که در توانمندی های خود مثلا علاقه و استعداد در نوشتن دارید پس وقتشه این دوتا رو به هم وصل کنید و برای اینکه یک تولید کننده محتوا حرفه ای بشید هدف گذاری کنید و مسیر شفافی برارش ترسیم کنید .
- هدف گذاری به وسیله فرصت ها در بخش چهارم + توانمندی های خودت در بخش سوم
نمونه برنامه ریزی فردی با روش بالا :
اپلکیشن های مناسب برای ثبت برنامه ها و کارهای روتین و روزمرتون :
- google calender
- SmPlan
- Timetable
- Taskito
- GoalTraker
مزیت اپلکیشن های بالا اینه که به شما کارهاتون و یادآوری می کنه.
اگر به یادآوری کارها نیاز ندارید میتونید از یک فایل اکسل ساده هم استفاده کنید و ابعد از هدف گذاری به سبک بالا هممه کارهاتون و بنویسید و بعد در یک تقویم هفتگی بچینید مثلا :
شنبه ها :
- صبح زود : مدیتیشن ، صبحانه ، مطالعه ، رفتن به سرکار
- صبح تا عصر: حضور فعال در محل کار
- عصر : ۱ ساعت استراحت و ۲ ساعت مطالعه زبان انگلیسی و ۳ ساعت اجرای پروژه x
- شب : ملاقات با دوستان و خانواده
اگر یادتون باشه موقع مدرسه یک تقویم هفتگی داشتیم، من همیشه برنامه هام و اون طوری می نویسم و کلی رنگیشون می کنم و عکس میگیرم میزارم روی صفحه اصلی موبایلم که هر زمان لازم بود نگاشون کنم، اینم یک روشیه p;
تو مقاله برنامه ریزی برای سال 1400 سعی کردم با جزئیات بیشتری روش برنامه ریزی فردی و توضیح بدم پس حتما به اون جاهمیک سر بزنید
همچنین اگر دوست دارید یک مطالب ساده برای درک روش برنامه ریزی استراتژیک شرکت ها هم بخونید و قلم من خوشتون اومده می تونید پیج اصلی سایتم و که لینکش و پایین گذاشتم مشاهده کنید :
https://rabbiplanner.com/planning/
منابع:
https://www.time-management-success.com/how-to-plan-your-day.html
https://www.wikihow.com/Form-a-Plan
https://www.instructables.com/How-to-Plan-Effectively/
رابی در پیج اینستا و واتس آپ پاسخگو سوالات احتمالی شماست و میتونید برنامه ریزی شخصیتون و براش ارسال کنید تا بیشتر کمکتون کنه 🙂
لطفا با نوشتن دیدگاهتون در زیر من ودر مسیر موافقیتم حمایت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.